tisdag 2 december 2008

Kryddblandning

Köpte en liten söt skål av en keramiker på Taxinge marknaden. Den är tänkt att användas till flingsalt men just nu behövde jag en mindre skål till dessa underbart doftande kryddor så då fick den tjänstgöra. Köpte stjärnanis, kanelstänger och kryddnejlikor, så det blir en härlig blandning av dofter.

Kransen i bakgrunden har jag gjort av mossan vi hämtade. Har provat att göra några olika varianter av kransar och det här blev i form av ett mini hjärta. Det är för första gången nu i år som jag gjort kransar av mossa och det är verkligen roligt.
Jag gör först en stomme av ståltråd som jag formar och virar en massa gånger tills stommen blir ganska stel. Därefter så har jag tagit lite mossa itaget och virat runt med sytråd tills hela stommen är färdig. Klart!!! Sen är det bara att hitta ett bra ställe att hänga dem på.
Har du inte provat förut så gör ett försök om du känner dig pysselsugen! :D
Tack för att du tittade in här hos mig! ♥ ♥ ♥

4 kommentarer:

Morfen sa...

Dofterna hör verkligen julstämningen till!! Bra idé att lägga kryddor i en skål sådär. Jag har precis gjort min första krans också - på en pysselafton på barnens förskola. Mkt enklare och mycket roligare än vad jag trodde. :) Kram!

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Vad fint du gör med korten..och kryddnejlika det hade jag precis glömt bort.
Kram Lotta

malin sa...

julens dofter är bland det bästa som finns... och vilket underbart fint hjärta du har gjort - har kikat neråt i bloggen och här är väääldigt mysigt, massa fina bilder och hemtrevligt ;) jag lär komma tillbaka... tack för en trevlig stund

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Ville bara kika in och önska dig en skön helg ♥.
Kram Lotta