söndag 30 augusti 2009

Skogsluft

Var med mannen till motionsspåret i fredags, det hör inte till vanligheterna men vi börjar komma igång. Jag gick och han sprang. Vi brukar ta varsitt håll så hinner man mötas några gånger under turen. Jag hade med mig kameran och fotade lite i skogen där jag gick. Tack för det för annars hade jag nog aldrig hittat världens blåbärsställe en bit från spåret.
Det var helt blått, totalt översållat med blåbär som var stora och fina.
Jag har inte plockat bär på åratal men detta kunde man bara inte lämna till att vissna bort och falla av. Så igår gick dottern och jag med hinkar till mitt nya blåbärsställe och plockade 1.5 kg på en liten stund. Tänkte på de stackars bärplockarna från Tailand som inte fick någon vinst på sitt arbete pga dålig tillgång, de skulle allt ha varit med i våran skog.

Jag älskar parfait så i går kväll blev det en blåbärsvariant. Jättegott!!! Speciellt när man plockat dem själv! ;D

Hej svejs från blåbärsskogen!
// Tin

5 kommentarer:

Helena Ljunggren sa...

Mysiga bilder!

It's a house sa...

Ja visst är det något speciellt med egenplockade bär! Känns så lyxigt och ekologiskt på en och samma gång! Å du vilka supersöta bokstäver du visade i förra inlägget!!! Förstår att de var pillriga att göra!

Hanna sa...

Hej Tin!
Vad duktig du varit... både motionerat och plockat blåbär!
Jag skulle behöva göra bägge delarna ;)
Jättefina bokstäver du snickrat!!

Clematis summer snow e inte svår att sköta... bara den får stå i bra jord, där den trivs. Plantera djupt, med sand runt rötterna och 'stammen'. Gärna skugga över rötterna... Och gödsla med benmjöl.

Ha d gott!
Kram Hanna

Hallon & Blåbär sa...

Visst är det så att det man plockar själv alltid smakar lite bättre =)

Lisbet sa...

Hej igen.
Du finns på min sida om bloggrunda (www.minbloggrunda.blogspot.com)

Hoppas du inte tar illa vid dig nu men jag tänkte visa dig vår (articsisters) nya stämpelkatalog. Du behöver inte titta om du tycker att jag är fräck som visar upp den här. Den finns på; www.safirsilk.se.

Ha en underbar dag