lördag 20 augusti 2011

Öland

I juli så var mannen och jag på bröllop på södra Öland där en kompis till mig gifte sig. En riktigt solig och otroligt varm sommardag då Öland är som vackrast. Vi bodde på Bo pensionat som var så mysigt. Tog ett foto på en av Ölands klassiska symboler de vackra väderkvarnarna.

lördag 13 augusti 2011

I dag har vi haft en skön dag. Jag åkte med barnen till stadsparken och vi började med att gå runt och titta på alla vackra planteringar. Trodde aldrig att barnen skulle tycka att det var så roligt som det blev. Vi kollade in ALLA fontäner, kröp i pilgångar, luktade på rosor och blev rädda för en jätte stor orm som nog bara var en stor svart snok...
Sen blev det förstås lek vid den stora lekplatsen och glass i handelsboden.

Hade tyvärr inte kameran med mig för det blir så mycket att släpa på ändå. Blommorna här i inlägget är en röd rudbeckia och en överblommad vallmo från vår trädgård tagna i kväll.


Borde förnya mina rabatter och skaffa fler blommor som blommar vid den här tiden. Får bli en tur till plantskolan och se vad de har att erbjuda så det blommar lite mer nästa sommar.


God kväll!

lördag 6 augusti 2011

Skördetider

I kväll var jag och barnen hem till mina föräldrar med en massa plommon som vi plockat i trädgården. Vi har ett ganska litet och dåligt beskärt plommonträd (det är jag som är den skyldiga) vilket ändå är helt översållat av mörklila söta skönheter. Kan inte få nog av dem men man kan ju inte äta kilovis. Förädrarna har inget eget träd så de blir så glada att få smaka.
De har istället fullt upp med höstskörden på gården.

Jag älskar verkligen den här tiden på året då säden på fälten mognat.
Den underbara doften av mogen säd ger en trygg känsla och fina minnen från min barndom.
Tänk vilken varm och fin sommar vi har haft i år. Vi får hoppas att resten av augusti också får blir varm och skön även om det nu ska bli lite regn.

Ha det gott i värmen!