söndag 30 augusti 2009

Skogsluft

Var med mannen till motionsspåret i fredags, det hör inte till vanligheterna men vi börjar komma igång. Jag gick och han sprang. Vi brukar ta varsitt håll så hinner man mötas några gånger under turen. Jag hade med mig kameran och fotade lite i skogen där jag gick. Tack för det för annars hade jag nog aldrig hittat världens blåbärsställe en bit från spåret.
Det var helt blått, totalt översållat med blåbär som var stora och fina.
Jag har inte plockat bär på åratal men detta kunde man bara inte lämna till att vissna bort och falla av. Så igår gick dottern och jag med hinkar till mitt nya blåbärsställe och plockade 1.5 kg på en liten stund. Tänkte på de stackars bärplockarna från Tailand som inte fick någon vinst på sitt arbete pga dålig tillgång, de skulle allt ha varit med i våran skog.

Jag älskar parfait så i går kväll blev det en blåbärsvariant. Jättegott!!! Speciellt när man plockat dem själv! ;D

Hej svejs från blåbärsskogen!
// Tin

fredag 28 augusti 2009

Du & Jag

Har sågat lite bokstäver igen men lite mindre denna gång. Det var ganska pillrigt att såga ut små bokstäver då man inte har så mycket att hålla i och man vill ju inte såga av sig fingrarna precis.
Du och jag... De orden betyder så mycket för mig.
Jag är gift med min stora kärlek och att vi får leva våra liv tillsammans är värt allt för mig. Livet har och är inte alltid så lätt men jag är så otroligt glad att det är med just honom jag har fått gå
igenom jobbiga händelser i vårt liv.
Var rädda om varandra!!!!!
Nu ska jag åka hem till mina föräldrar med en äppelkaka, så att de har nått gott till kaffet! :D
Kram Tin

måndag 17 augusti 2009

Sommarlovets sista dagar....

I helgen har vi varit till Göteborg med barnen. Jag hade tagit några semesterdagar eftersom jag annars skulle ha jobbat hela helgen och det var så skönt. Ville passa på att utnyttja de allra sista dagarna på barnens lov. Där besökte vi Liseberg i två dagar och det var tur för lördag kvällen bjöd på regn så vi åkte tillbaka till hotellet och gick sedan ut på restaurang och åt.

Kan ni tänka er att vi bodde på samma hotell som Madonna !!!!! Nu var det ju bara det att hon bodde där förra helgen och i en annan svit, på en annan våning och för ett annat pris! Annars var det ganska nära. Såg gästboken där hon skrivit sitt namn och den var så fint inglasad, annars hade jag till och med kunnat haft en autograf också, vad säger ni om det? Angående att nästan ha träffat en kändis.....

Visst är detta fotot en härlig mix av nutidens "skruvade" och extrema karusell brevid dåtidens gamla slänggunga. Gammalt är inte dåligt utan mycket populärt i det här fallet hos mina barn, men hade de haft längden inne för att åka Kanonen så hade den använts flitigt. Det läskigaste jag åkte var Balder, oj vad det pirrade i magen!!!!! :D
Nu har vi återgått till vardagen och skolan har startat. I morse var det pirrigt och med stor förväntan de gick iväg tillsammans med mig med sina nya skolväskor. Kan inte fatta att de börjar vara så stora. Bara ett år kvar på dagis för våran minsta och sedan är alla skolbarn, det känns konstigt men väldigt roligt också.
Hoppas nu att sommarvädret får fortsätta så att vi får njuta lite mer av värmen.
Kram Tin

torsdag 13 augusti 2009

Barndomens sköna dagar

Idag har det regnat och jag har testat olika free actions på bilder från våran tur till stranden i söndags kväll.
Tänk vad roligt det är med photoshop!!!!! Skulle kunna sitta hur länge som helst och bara lära mig mer och mer. Är så tacksam till rutinerade photoshoppare som Maybemej och Mikaela som så generöst delar med sig av sina kunskaper och bra länkar där man kan hitta mycket roligt.

På dessa bilder har jag använt Michelle Nicole (Carnival) 0ch Lala Martin (Boke textur) som jag hittade hos Maybemej. Har du inte varit inne på Moderskeppet hos min favorit Mattias så måste du gå dit också om du är intresserad av bildbehandling.

Nu är mannen och handlar kvällsmat så det är nog dax att jag förbereder lite i köket innan han kommer hem så att vi kan äta direkt. Han är lite känslig när blodsockret sjunker. ;D

Kram Tin