tisdag 28 juli 2009

Kantareller i mängd

Visst ser det underbart gott ut med alla dessa kantareller! Känner ni doften och smaken?

Jag behöver bara titta på bilderna så känner jag hur härligt det luktar.

Tänkte prova ett nytt recept i fredags så jag ringde min man och frågade om han kunde gå på en svamptur och senare på kvällen kom han hem med 2 kg kantareller vilket var ca 5 liter!!!! Jag hade tänkt mig ca 5 dl lagom till mitt recept men han som själv inte gillar denna svamp så överdrivet mycket slog på stort. Vi har bara ett säkert svampställe och det är detta, nämligen på Hötorget i Stockholm. Där finns det drivor med kantareller och när min man som var lite stressad för att han skulle med tåget, fick erbjudandet att köpa 2 kg för halva priset så kunde han inte säga nej. Han älskar nämligen att få rabatt! ;D

Har ingen aning om vad de tar för priser på andra ställen men jag tror inte att de ger bort svamp som någon välgörenhet så de är väl bra på att få folk att köpa mer än tänkt eller sånt de inte behöver.

Jag fick en glad chock när han kom hem och nästa dag fick jag ringa svärmor och fråga hur man gör med så mycket svamp. Sedan var det bara att ställa sig och rensa, skölja och förvälla allt detta guld. Det tog lite tid innan allt var klart men det var det värt! Nu är det bara att ta fram en påse när man blir sugen på nåt gott!

Har ni några bra tips på svampställen så kan ni väl tipsa mig nu när jag har avslöjat vårat hemliga ställe! :D
Ha det så bra ! Tin

fredag 24 juli 2009

Lavendel

Är inte lavendel en av de vackraste blommor som finns?
Jag hittade en planta i veckan som jag bara var tvungen att köpa med mig hem. De är så enkla men ändå så otroligt vackra. De hör ju ihop med högsommar och värme så det är många sköna känslor och minnen man får när man ser dem. Önskar att jag hade en lång lavendelhäck i vår trädgård av just dessa som har så mörkblå blommor.

En annan blomma som jag aldrig trodde att jag skulle börja gilla är pelargoner men har verkligen ändrat mig sedan jag fick en för några år sedan. Nu har jag massor men att övervintra dem och hålla på och greja det är inget för mig.


Nu får vi hoppas att det inte blir allt för mycket regn i helgen utan att det blir lite sol i allafall.
Kram Tin

fredag 17 juli 2009

Välkommen lilla E

Våra barn har fått den allra sötaste lilla kusin man kan tänka sig i början på sommaren och i helgen fick vi äntligen träffas! Tänkte att klart grabben ska ha en egen bokstav så han kan börja träna tidigt på hur den ser ut. HiHiHi!

OjOjOj vad länge sedan jag skrev här, inte sedan i slutet av april!!!!
Har inte haft sån lust/tid att blogga eller surfa så mycket heller men nu börjar den komma åter.
Fick faktiskt kolla vad jag hade för lösenord till bloggen för att minnet sviktade, då har det nog gått för lång tid eller hur!? Kanske är det åldern? :D

Tack till er som tittat in här fast det varit så dåligt med uppdateringar, ska bättra mig nu när jag äntligen kommit igång igen. ;)
Hoppas att ni har en skön sommar! Min semester har just slutat och jag är tillbaka på jobbet men det kändes riktigt roligt att börja arbeta igen och sommaren är ju faktiskt inte slut än.....

Kram Tin