fredag 24 april 2009

Rekord i tidig skördDen här lilla rabarberknoppen tog jag kort på den 4 april och man kände att nu är ändå våren på väg att komma. När vi flyttade till vårt hus för nio år sedan så fanns några vinbärs buskar och en rabarberplanta. Jag som älskar rabarber blev så glad och vi har verkligen kunnat skörda mycket under åren.

Kan ni fatta vilken växtkraft! Denna bild är tagen den 23 april, igår alltså och det är sammaplanta som knoppen ovan är en del av. Man kan nästan se hur det växer och ändå har det varit ganska kalla dagar här hos oss.


Skördade och gjorde första smulpajen igår kväll. Det är mitt rekord när det gäller tidig skörd.
De var verkligen gulliga! Utan blasten så var de ca 20 cm långa. I sommar ska jag göra rabarbersaft som blir jätte god. Det är iallafall mitt mål för det har inte blivit av de senaste åren så nu är det på tiden! ;D
Ha en skön helg och njut av värmen om den kommer hos er också!
Kram Tin

lördag 18 april 2009

Vi har fått tillökning...


Idag har vi fått en till familjemedlem! Det är en liten dvärghamster vid namn Mulle som har flyttat in hos oss. Dottern har under en längre tid bearbetat och manipulerat oss för att vi skulle låta henne få ett djur. Har inte velat ha några djur för jag vet att risken är stor att det blir vi föräldrar som får sköta dem sedan. Dyrt och heligt har hon lovat att så inte ska bli fallet så vi får se. Ärligt talat har jag tyckt att råttor, hamstrar och dylikt är riktigt läskigt faktiskt.
Efter att ha sökt efter info om hamstrar på nätet och sett en massa bilder så kan jag erkänna att de är riktigt söta endel av dem.
Väl hemma när Mulle undersökte sin bur och gjorde sig bekant med sitt hem så började till och med jag känna lite ömhet för den lille krabaten, så vi ska nog bli vänner så småningom.
På pysselfonten intet nytt! Hos mig alltså, hoppas att ni har mycket vår inspiration!
Ska ta mig tid att surfa runt hos alla er kreativa mäniskor så man får njuta av lite fina bilder för det har inte blivit tid för det så mycket på sista tiden.
Vår kramar till er alla från mig!

söndag 5 april 2009

Äntligen är våren här


Tänk vad underbart det är när värmen och ljuset äntligen är tillbaka!!!!
Idag har vi haft en skön dag på altanen och i trädgården. Som jag har längtat till den här tiden på året, då livet kommer åter igen på nytt och fullt av liv!
Här är en av våra krukor på altanen, men penseerna behöver mer tid på sig innan de behagar slå ut, så jag planterade några snödroppar som vi kan glädjas åt eftersom de snart kommer att blomma.
Hoppas att ni får en fortsatt skön vår helg!!!!
Vårkram från Tin